Vaikka olen nähnyt kaupassa 100% rypsiöljyä -keksejä, tuli minulle luennolla uutena tietona, että LU on tehnyt näin mittavaa työtä tuotteidensa rasvan laadun parantamiseksi. Onhan vastaavia toimia muissakin yrityksissä tehty, mutta jäin miettimään miten yritykset voitaisiin saada yhä enemmän ottamaan myös ravitsemukselliset asiat huomioon tuotekehittelyssään. Ainakin ravitsemusväitteiden määritelmiä muokkaamalla on saatu leipien suolapitoisuuksia laskettua, joten näiden kehittäminen voisi olla yksi vaihtoehto. Tietysti toivon, että meidän tulevat elintarvikebioteknikot pääsisivät tulevissa töissään vaikuttamaan juuri näihin asioihin. Mitä ajatuksia teillä heräsi? Vai tarvitseeko elintarvikeyritysten edes miettiä ravitsemusasioita tuotekehittelyssään?

Laura H