Jäin miettimään luennon kuuntelun jälkeen, että miten sairaala-apteekki- toiminta on järjestetty? Onko sairaala-apteekit jonkin apteekkarin pääapteekin sivuapteekki vai onko se esim. sairaalan tai sairaanhoitopiirin oma apteekki? Paljonkohan sairaala-apteekkeja on Suomessa?

Toinen mieleeni tullut kysymys liittyy siihen, että olisi mielenkiintoista tietää, miten Fimea suhtautuu luontaistuotteiden myyntiin apteekeissa? Mietin vain, että jos luontaistuotteiden myynti tulee lisääntymään nykyisestä, onko vaara, että esim. henkilökunnan "oikeisiin lääkkeisiin" liittyvä lääkeopastus tms. lakisääteinen tehtävä jää vähemmäksi, kun henkilökunnan aika menee luontaistuotteiden esittelyyn asiakkaille?

Kolmanneksi tuli mieleeni, että mielestäni palvelujen myyntiä suomalaisissa apteekeissa voisi lisätä. Sitä ei mielestäni hirveästi ole nykyään tarjolla ja siinä voisi olla uusi "bisnes" myös suomalaisille apteekeille, kuten luennoitsija mainitsi Australiassa olevan. Mutta toisaalta olen kyllä sitä mieltä, että perusasioiden ohjauksesta ei saisi ottaa erillistä maksua eli pitäisikö esim. Fimean tain jonkun muun tahon sitten tiukasti määrittää, mikä kuuluu peruspalveluun ja mikä ei kuulu eli mikä ei saa maksaa ja mikää saa maksaa?

Mira T.