Olen onnellinen siitä, että Suomessa apteekkitoiminta on tarkoin säädeltyä ja valvottua. Asuin ulkomailla, jossa apteekit muistuttivat lähinnä Tiimareita: rojua, limonaadia ja karkkeja, koriste-esineitä sekä leluja oli yltä kyllin tarjolla lääkkeiden ohella. Pidän suomalaista apteekkia luotettavana yhtenä terveydenhuollon osana ja sitä se ei ehkä olisi, ellei toimintaa valvottaisi tarkasti.

Apteekkien tarjoamat palvelut olivat minulle uusia asia. Itse en ole koskaan tarvinnut apteekista muuta kuin lääkkeitä ja lääkeneuvontaa ja uskon, etten kokisikaan apteekin muita palveluita tarpeelliseksi omalla kohdallani. Olen ehkä niin "vanhanaikainen" ja rajoittunut ajattelussani, että näen apteekin vain sen perustehtävän kautta.

Luennolla kerrottiin, että apteekeissa on saatavilla vaihtelevia valikoimia luontaistuotteita. Luontaistuotteet tuntuvat olevan kiistanalaisia, sillä niiden vaikutuksia ei ole tarkkaan tutkittu. Jäin pohtimaan, koskeeko luontaistuotteita ja niiden myyntiä mitkään säädökset. Kuinka luontaistuotteisiin tulisi suhtautua? Millaista ohjausta ja neuvontaa farmaseutit antavat luontaistuotteiden kohdalla? Vievätkö luontaistuotteiden ja kosmetiikan myynti apteekkeja pikkuhiljaa kohti ulkomailla törmäämääni "krääsä-apteekkia"?